Ook verduurzamen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Online offerte aanvragen

De Nexus™ warmtepompboiler

De Nexus™ warmtepompboiler is een zeer innovatief en duurzaam systeem dat warm water produceert en gedurende 365 dagen per jaar maximaal comfort biedt. De Nexus™ lucht/water warmtepomp maakt gebruik van duurzame energie en onttrekt warmte uit de lucht. Het systeem bestaat uit een gesloten circuit. De werking van de Nexus™ lucht/water warmtepompboiler is vergelijkbaar met de werking van een koelkast. Aan de producten die in de koelkast staan wordt warmte onttrokken, zodat ze worden gekoeld. De onttrokken warmte wordt, met behulp van een koudemiddel, aan de achterkant van de koelkast afgegeven aan de omgevingslucht. Bij de Nexus™ warmtepompboiler werkt dit precies andersom: er wordt warmte aan de lucht onttrokken, die via een warmtewisselaar het water in de boiler milieuvriendelijk en veilig verwarmt. De warmtepompboiler produceert ter plaatse geen schadelijk gas door verbranding van olie, steenkool of aardgas. Geen mogelijke risico’s in verband met koolmonoxide. Geen contact van elektriciteit met water en geen open vlam, wat dit apparaat zeer geschikt maakt voor meerdere warmtebronnen. Afhankelijk van de plaats, kan warmte onttrokken worden aan de omgeving. Deze warmtepompen zijn uitermate geschikt als het alternatief voor de traditionele gas, olie en elektrische gestookte boilers.

De benodigde capaciteit

Uitgaande van de normale ventilatie in de woning, hebben de Nexus™warmtepompboilers een verwarmings capaciteit van maar lieftst 2,5 kW. Met een gezin van 4 personen heb je normaliter aan 300 liter warm water per dag genoeg.
Als je 300 liter water wil verwarmen van 10 graden naar 60 graden is: 50 (verschil temperatuur tussen 10 en 60) x 300 = 15000
15000 : 860 (reken getal van water afgeleid van Q=MxCxDeltaT) = 17,55 kWh nodig.

De Nexus™ warmtepompboiler levert met een vermogen van 2,5 kW dus 300L warm water in 7 uur (17,55 kWh : 2,5 = 7). Dit is ruim voldoende warm tapwater voor een gemiddelde woning en gezinssituatie.

Besparing van de Nexus™ warmtepompboilers t.o.v. gasketel en een elektrische boiler

We nemen het reken getal uit de tabel voor een gezin van 3 personen, per jaar is gemiddeld 3000 kWh nodig aan energie voor het tapwater.

Verbruik per jaar Nexus™ warmtepomp boiler 3000 kWh benodigd: COP (3,68) = 815 kWh (x elektra € 0,20 per kWh) = € 163, -*

Verbruik per jaar elektrische boiler 3000 kWh benodigd: (COP = (1) bij elektraboiler) = 3000 (x elektra € 0,20 per kWh) = € 600,- *

Verbruik per jaar gasketel 3000 kWh benodigd: (8,8 netto inhoud aardgas Groningen) = 340 m³ gas (x gas € 0,65 per m³) = € 221,-*

* Rekent u met de m³ gas en kWh elektra prijs die van toepassing is.

Waarom een Nexus™ warmtepompboiler?

Het ontwerp en de componenten onderscheiden zich in technologie, kwaliteit en betrouwbaarheid. Door deze werkwijze worden de Nexus™warmtepompboilers uitgerust met de nieuwste technologieën en componenten, waardoor de prestaties een stuk hoger liggen dan bij prijstechnisch vergelijkbare modellen. Daarnaast zijn de kosten voor het onderhoud van de Nexus™ warmtepompboilers zeer gering, wat bijdraagt aan een lage cost of ownership. Bij de Nexus™ warmtepompboilers staan innovativiteit, kwaliteit, betrouwbaarheid en bedieningsgemak voorop.

Dankzij de aantrekkelijke vormgeving kan de unit zo in een bijkeuken of kelder worden geplaatst. Dit bespaart kosten voor het wegwerken. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan er 75% aan energiekosten worden bespaart.

Verder kunnen de Nexus™ warmepompboilers in combinatie gebruikt worden met onze Quantum™ zonnecollectoren. Dit zorgt voor een optimaal rendement en een maximale besparing.

De mogelijkheden met een zonneboiler

Zonneboilers gebruiken de zonne-energie van de zon om warmte te genereren (geen elektriciteit). Deze kan vervolgens worden gebruikt om water te verwarmen. Dit water wordt gebruikt om te douchen, voor ruimteverwarming, voor industriële processen of zelfs voor zonnekoeling.

Terwijl zonneboilers al meer dan 100 jaar bestaan, zijn er de afgelopen 20 jaar significante veranderingen geweest is absorder coating technologieën, resulterend in zonnecollectoren die 50% van het beschikbare zonlicht kunnen omzetten naar energie voor het verwarmen van water voor in huis, dit levert een financiële besparing op. Een zonneboilersysteem is een van de meest effectieve manieren om een huishouden te verduurzamen.

De zonneboilers vallen in 2 groepen: de passieve en actieve systemen. Beide systemen hebben altijd een backup energiebron nodig zoals een elektrisch element of een aansluiting op een gasketel, houtkachel of oliegestookte verwarming die wordt ingeschakeld wanneer de watertemperatuur in de boiler beneden de minimumtemperatuur van ongeveer 55°C daalt. Het warme water is dus altijd beschikbaar. In veel landen kan de zonneboiler voorzien in en tot wel 85% van de sanitaire warmwater behoefte.

Groene merken, verstandige keus!

WTS Duurzaam levert en installeert uitsluitend de producten van de allerbeste namen, we lichten er graag een aantal uit.